Снимка pixabayВ европейска държава взеха ново решение за носенето на предпазни

...
Снимка pixabayВ европейска държава взеха ново решение за носенето на предпазни
Коментари Харесай

Дания отмени почти всички правила за носене на маски

Снимка pixabay

В европейска страна взеха ново решение за носенето на защитни маски.  Дания анулира разпоредбите за наложително носене на маски на съвсем всички публични места.

 

Това заяви Българска телеграфна агенция.

Правителството и множеството парламентарни партии се споразумяха да анулират разпоредбите, които бяха в действие от месеци.

Сега от датчаните ще се изисква да носят маска единствено в публичния превоз и то когато пътуват прави. Задължението за носене на маски ще отпадне изцяло на 1 септември.

Датските управляващи последователно облекчават антиковидните ограничавания от пролетта, а съвсем всички сфери на публичния живот още веднъж се отварят, като се изключи нощните клубове, които ще възобновят работа през септември.

Броят на новозаразените в Дания обаче леко се увеличи с разхлабването на ограниченията, само че след това още веднъж означи спад, като през вчерашния ден бяха регистрирани едвам 315 новозаразени, което е минимален индикатор от февруари насам. Според последни данни на Европейския център за надзор и предварителна защита на болесттите в Дания новозаразените са приблизително 215 на 100 000 поданици през последните 2 седмици, което е най-голям сходен индикатор измежду страните от Европейското икономическо пространство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР